Rossi’s vervanger

Wataru Yoshikawa, dat is de naam van de Yamaha-coureur die tijdelijk zal plaatsnemen op de YZR-M1 van Rossi. De vervanger (links op de foto) is nog niet te zien op Assen, maar zal voor het eerst gaan racen op het circuit van Catalunya (4 juli). Er wordt verwacht dat Yoshikawa tenminste drie races zal invallen voor de regerend wereldkampioen, want daarna hoopt Yamaha meer te weten over Rossi’s herstel.

“De aanwezigheid van Wataru Yoshikawa in ons team zal erg waardevol zijn. Hij heeft namelijk al veel ervaring met de M1 en hij zal daardoor goed kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de motor”, aldus Lin Jarvis van Yamaha Motor Racing SRL.

Yoshikawa heeft eerder tweemaal het Japanse superbike-kampioenschap gewonnen, namelijk in 1994 en in 1999. Ook heeft de Japanner al langere tijd als testrijder voor Yamaha gewerkt.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?