SAM-Testdag uitlaatgeluid

De Stichting Aanvullende Motorsport (SAM) houd in samenwerking met een groot aantal motorclubs een geluidsmeetdag op zaterdag 26 maart 2011.

Eigenaren van klassieke wegracemotoren genieten van hun machines: van het design, de rijeigenschappen en zeker ook van het prachtige geluid. Echter, niet iedereen is gesteld op al die decibellen. Met dat gegeven zullen wegracers in de toekomst meer en meer rekening moeten houden. De afgelopen jaren ontstonden er steeds vaker meningsverschillen over het geluidsniveau. Soms leidde dat zelfs tot uitsluiting van een circuitdag of historische demo.

De keurmeesters van SAM zullen de komende jaren strenger gaan controleren tijdens evenementen. SAM Motorsport zal voor alle evenementen een maximum eigen geluidniveau toestaan van maximaal 94 dB voor de circuitdagen en maximaal 104 dB voor de racedemo's (circuitmeting).

Je wilt natuurlijk ook de komende jaren blijven rijden! Daarom nodigt SAM je uit voor een geluidsmeetdag, die plaats zal vinden bij de firma Star Twin te Loenen. Als je machine teveel geluid produceert, zal het mogelijk zijn om direct wijzigingen door te voeren. De technici van Star Twin kunnen je vrijblijvend adviseren over het plaatsen of aanpassen van decibelkillers. In samenwerking met de Yamaha Tweetakt Club Nederland zullen er ook deskundige tweetaktspecialisten aanwezig zijn.

Aanmelden? Kijk op http://www.sammotorsport.nl/.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.