Schouten herstelt goed

Het is ruim een week geleden dat Dutch Supersport-coureur Raymond Schouten zijn rechter wijsvinger tussen een stalen hoteldeur verbrijzelde. Eenmaal in het ziekenhuis van Miami aangekomen bleek zijn wijsvinger op zeven plaatsen gebroken. Schouten werd meteen geopereerd en er werden twee pennen in zijn vinger geplaatst. Eenmaal terug in Nederland is de Verolme Graficom Yamaha-rijder meteen naar het Amphia ziekenhuis in Breda gegaan. Daar kreeg hij te horen eerst rust te moeten nemen.

Inmiddels is het verband eraf en zit zijn wijsvinger in een brace. Daardoor kan Schouten zijn hand weer wat bewegen en alvast aan zijn conditie werken zodat hij (als hij voldoende hersteld is) zo snel mogelijk weer op de motor zal kunnen stappen. Schouten, de leider in de tussenstand om het Dutch Supersport-kampioenschap, zal helaas wel de Rizla Racing Day, en zo ook de dubbele ronde van het ONK in Francorchamps, moeten missen.

“Het was wel even schikken toen ik de wond vrijdagmiddag zag, er zit aardig wat wild vlees en opgedroogd bloed, maar volgens de dokter zag het er ‘goed’ uit. De hechtingen zijn er uitgehaald en er is een speciale brace voor mijn vinger gemaakt waardoor ik nu de rest van mijn hand weer wat kan bewegen. De pennen zitten er nog wel in en op dit moment weet ik nog niet wanneer deze eruit mogen. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn hand weer wat kan bewegen”, aldus Schouten.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.