Schouten komt heel goed weg

Tijdens de eerste kwalificatie training van het IDM op de Sachsenring is Raymond Schouten hard ten val gekomen in de snelste bocht van het circuit. De snelheden aldaar liggen rond de 200 kilometer per uur. Gelukkig kon Schouten, die tot nu toe alle zeges pakte in het Dutch Supersport, zonder blessures weglopen.

Schouten: “Dat was een flinke klapper, zeker één van mijn grootste valpartijen ooit. Ik was net binnen geweest, in de tweede ronde dat ik weer buiten was verloor ik in de snelste bocht van het circuit de voorkant en kwam met een snelheid van zo’n 210, 215 kilometer per uur ten val.”

“Het circuit van de Sachsenring heeft meer linker dan rechterbochten en deze rechterbocht was de eerste na een lange serie linker bochten en ik denk dat de band aan de rechterkant nog niet warm genoeg was voor het tempo dat ik reed. Ik heb mijn enkels, polsen en rug goed geraakt, maar gelukkig geen blessures opgelopen.”

Vanaf zijn uiteindelijke twintigste startplaats maakte Schouten een goede start en kon een goed en constant racetempo rijden wat resulteerde in een elfde plaats, een positie waar hij zeker tevreden mee mag zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?