Selectie voor NSF-finale bekend

Bo Bendsneijder, Robert Schotman en Vasco van der Valk gaan 22 tot en met 24 oktober meedoen aan de Honda NSF100-wereldfinale. Op Albacete gaan zij de strijd aan met 33 andere talenten uit verschillende landen. Livio Loi, NSF-klassementsleider in Nederland, gaat via de Italiaanse bond mee.

Doordat Honda de regels van het UEM overneemt, behoren de deelnemers aan deze finale in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 13 jaar te zitten. Marcel ter Braake, derde in het Nederlandse NSF100-kampioenschap, wordt vier weken voor het evenement veertien en kan daardoor niet meedoen. Molenaar Racing, organisator van de NSF-cup in Nederland, gaat hierdoor Robert Schotman en Vasco van der Valk de kans geven. Zij mogen laten zien wat zij klaar kunnen maken in zo’n sterk internationaal veld.

Bo Bendsneijder reed vorig jaar al mee in de wereldfinale, doordat NSF-kampioen Scott Deroue niet naar Japan kon gaan door een sleutelbeenbreuk. Op Motegi wist hij twintigste te worden na een sprintrace van drie ronden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.