Sluit Valentino Rossi carrière in WK Superbike?

Na zijn conditietesten en op de Yamaha R1 en de Ducati 1198 is een overstap naar dhet WK Superbike wederom gespreksonderwerp. Rossi is altijd erg enthousiast over deze klasse, die volgens hem veel spannender is en leuker om naar te kijken dan de MotoGP.

De bazen van Ducati grappen over een wildcard in die klasse als hij dat zou willen. Zelf zegt hij lachend: “In een paar jaar, als ik wat ouder ben, zou ik wel kunnen racen in de WK Superbike met de Ducati. De motoren zijn groot, dik en glijden alle kanten op, wat het racen erg leuk maakt. Verschil met de MotoGP is dat het ritme van de race anders is. Je kunt een slechte start hebben maar toch nog winnen. Met de MotoGP is het van start tot finish bijna een ademteug.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?