SMA en MCA&O bundelen krachten

Circa 20 jaar jaren geleden is de Stichting Motorwegraces Assen (SMA) opgericht op verzoek van de KNMV om namens deze bond haar ONK wegraces te organiseren op het TT Circuit te Assen. Onlangs heeft de KNMV echter te kennen gegeven de SMA tegenwoordig te zien als een ‘gewone’ organisator. Dus vergelijkbaar met andere, zoals bij voorbeeld de Motorclub Assen en Omstreken (MCA&O).

Hiermee is dus de oorspronkelijke bestaansgrond van de SMA verdwenen en is er geen reden meer om in Assen twee ONK wegraceorganisatoren te handhaven. Dit standpunt, gevoegd bij de noodzakelijke verjonging van het bestuur in verband met het bereiken van de maximale leeftijd van voorzitter Jaap Timmer en secretaris Jan Pol, heeft geleid dat beide organisaties geleidelijk zullen samensmelten tot één organisator.

Het nieuwe SMA bestuur zal vanaf maart 2011 bestaan uit Henri Wolters (voorzitter), Martin de Gries (secretaris), Geert Mulder (penningmeester), Fokke Neef en Sandra Hoekman. De drie eerstgenoemde fungeren ook als zodanig bij de MCA&O, waarbij op te merken valt dat Henri Wolters tevens reeds geruime tijd vicevoorzitter van de SMA is geweest.

Fokke Neef en Sandra Hoekman (als wedstrijdsecretaris) behoorden reeds tot het bestuur van de SMA. De vertrekkende secretaris Jan Pol zal tijdens het seizoen 2011 nog een aantal taken voor zijn rekening nemen om een soepele overgang te waarborgen en Wiebren Bouwstra, die ook uit het bestuur treedt, blijft vooralsnog assistentie verlenen inzake de circuitrijvaardigheidstrainingen. 

Scheidend SMA-voorzitter Jaap Timmer: “Zoals we vaak van rijders, onze sponsors en de gasten hebben gehoord, kunnen we trots zijn op onze staat van dienst in de afgelopen jaren. We hebben ons steeds met plezier ingezet voor de motorsport. Ook zijn we blij dat wij op deze wijze de continuïteit van de SMA in uitstekende samenwerking met de MCA&O, altijd al een gewaardeerde relatie, veilig hebben kunnen stellen. Ik wens het nieuwe bestuur veel succes in de komende jaren!”

Aantredend voorzitter Henri Wolters: “Hiermee is de eerste stap gezet naar één organisator van ONK wegraces op het circuit in Assen in de toekomst. Voor alle betrokkenen een versimpeling van de benodigde contacten. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en bedanken onze voorgangers voor hun inspanningen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.