Speciale handschoen Crutchlow

Nadat Cal Crutchlow maandag tijdens de training een stukje van zijn linker pink verloor kwam hij dinsdag met de aanvraag voor de gemodificeerde handschoen. Het Spidi veiligheidslab kwam snel in actie waardoor de Brit aan de start kan verschijnen van de eerste race van het MotoGP-seizoen.

Emiliano Busacchi, hoofd van Spidi’s handschoenenafdeling, klaarde de klus in het lab: “Zodra we de informatie ontvingen van Cal, zijn we begonnen aan het deel van de kleine vinger met een voorbeeld dat we hier hadden.”

“We hebben de pink van de handschoen opengemaakt en een breed stuk stretchstof ingevoerd om de flexibiliteit te vergroten. We hebben de omvang van de vinger vergroot en een V-vormig deel tussen de pink en de ringvinger geplaatst. Zo kan Cal zonder al teveel moeite zijn hand erin steken zonder dat hij vertrouwen in de handschoen verliest.”
 
“Het was een zware taak voor ons, maar we hebben een goede oplossing gevonden en een passend compromis tussen prestatie en gemak. Ook al is het moeilijk in te schatten wat er gebeurt na twintig ronden in een MotoGP-race, onder de moeilijke omstandigheden van Cal.”
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?