Spektakel in Eenrum

Op de 640 meter lange ‘droombaan’ in Eenrum verschijnen de 18 beste langbaancoureurs van de wereld aan de start. Voor Nederland rijden vaste deelnemers Dirk Fabriek, Jannick de Jong en Theo Pijper. Mark Stiekema mag met een wildcard de Nederlandse eer verdedigen.

Na de eerste drie GP’s gaat de Fin Joonas Kylmäkorpi aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van 17 punten op nummer twee Theo Pijper en 23 punten voorsprong op Duitser Richard Speiser. Jannick de Jong staat zesde in het klassement en Dirk Fabriek bezet de twaalfde plaats.

Op de zondag vinden er ook nog zijspanraces plaats en wordt het EK Langbaan Solo voor Veteranen georganiseerd, met daarin plaats voor coureurs uit heel Europa. Het publiek kan deze en alle andere races vanaf de verhoogde taluds rondom de baan uitstekend volgen.

Aanvang van de races op zondag is 13.00 uur. Toegang voor kinderen tot en met 11 jaar is gratis, bezoekers van 12 tot en met 17 jaar betalen 10 euro, clubleden 12,50 en volwassenen 17 euro. Kijk voor meer info op www.mceenrum.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.