Spektakel tijden NSF100 opening

Na het lange selectietraject was het gisteren voor de 25 uitgekozen rijders eindelijk tijd om in de eerste twee races van het seizoen te laten zien hoe ze het er in een echte race van af brengen. Op alle 25 exact gelijke 100cc Honda NSF100 motoren bleek de Belgische Livio Loi (12 jaar) de snelste van de dag en Bo Bendsneijder (11) zijn grootste belager, tot een crash in de tweede race. Hierdoor kon Robert Schotman (11) de tweede plaats in het dagklassement overnemen achter Loi. Daarachter is Nick Jansen de derde in het tussenklassement na één dag racen.

Onder begeleiding van de crew van het Molenaar Racing GP-team hadden alle jongens, tussen 10 en 15 jaar oud, een zeer leervol weekend. Opvallend was de progressie van de tien deelnemers die vorig jaar al meegedaan hebben. Voor velen was het echter de allereerste keer dat ze op een schakelmotor in een wedstrijd reden, maar daar was in de strijdlust en snelheid weinig van terug te zien. Over de hele baan leverden zo kleine groepjes strijd, met die tussen Loi en Bendsneijder als absoluut hoogtepunt.

Tussenstand na twee races:
1 – Livio Loi (Grevenbicht (België)
2 – Robert Schotman (Dordrecht)
3 – Nick Janssen (Linne)
4 – Bo Bendsneijder (Rotterdam)
5 – Marcel ter Braake (Nijeveen)
6 – Vasco van der Valk (Amersfoort)
7 – Thijs Peeters (Borculo)
8 – Jerrey Duits (Barneveld)
9 – Daniel Korb (Rozenburg)
10 – Duncan van Dop (Heenweg)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?