Spies en Edwards ontevreden over M1

Ben Spies en Colin Edwards, beiden actief in het Monster Yamaha Tech3 MotoGP Team, zijn ontevreden over de prestaties van de YZR-M1. De motor heeft problemen met het accelereren vanuit bochten en ook de grip van de motor is onder de maat, aldus het Duo uit Texas. De twee willen hier wat aan gaan doen en vragen nu Yamaha om upgrades voor de motor. Vergeleken met de M1 uit 2009 heeft het model van dit seizoen niet genoeg upgrades gehad. Dit zei Ben Spies in een interview met On The Throttle TV.

“Ik ben blij met de manier waarop ik nu rijd, maar zowel ik als Colin Edwards rijden momenteel met een ‘handicap’. Bij Honda bijvoorbeeld, zit er niet heel veel verschil tussen de fabrieksmotoren en de klantenmotoren, maar bij ons is dat verschil gewoon te groot”, aldus Ben Spies.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?