Spies neemt plek Rossi over

De Amerikaanse wegracer Ben Spies neemt volgend seizoen de plek in van de Italiaan Valentino Rossi bij het MotoGP-team van Yamaha. Het Japanse fabrieksteam bevestigde dat vrijdag.  Negenvoudig wereldkampioen Rossi verruilt aan het einde van dit seizoen Yamaha voor Ducati.

Spies (26) veroverde in 2009 de titel in het WK Superbike op een Yamaha en rijdt dit seizoen zeer verdienstelijk in de koningsklasse van de motorsport voor het Yamaha Tech 3-team. Hij werd al lang genoemd als opvolger van Rossi.

”Ben heeft veelbelovende resultaten behaald in zijn eerste tien races in de MotoGP. Hij leert snel en we geloven dat hij een toekomstige titelkandidaat is”, aldus Lin Jarvis.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?