Spies over plaats in Yamaha’s fabrieksteam

Het is onrustig in de wereld van de MotoGP en zolang Valentino Rossi en Jeremy Burgess hun plannen niet bekendmaken zal dat nog wel even zo blijven. Momenteel doen er geruchten de ronde dat Ben Spies en Burgess een team gaan vormen in het volgende seizoen. De Texaan heeft daar zelf echter zo zijn twijfels over. Hij zal wel naar het Yamaha fabrieksteam gaan om Rossi te vervangen (als de Italiaan besluit naar Ducati te gaan in 2011), maar hij denkt dat de combinatie met Burgess er niet in zit.

“Het is moeilijk voor te stellen dat, als Rossi weggaat bij Yamaha, Burgess dan niet met hem meegaat. Als Rossi nog drie jaar racet dan zal Burgess die jaren nog werken en daarna met pensioen gaan. Hij zal niet met mij gaan werken, terwijl ik nog iets van acht jaar racen te gaan heb. Maar er is altijd een kans en het zou fantastisch zijn als ik met hem zou kunnen werken. Ik zie het alleen niet gebeuren”, aldus Spies.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.