Spies vertrouwen in Yamaha

Ben Spies laat na de eerste race van de MotoGP-klasse weten dat hij vertrouwen heeft in de potentie van de Yamaha YZR-M1. De Texaan vindt dat Yamaha, ondanks de dominantie van Honda in Qatar, een competitieve motor heeft voor de meeste circuits.

Spies: ‘Als rijder wil je altijd meer tractie en vermogen en we kunnen beiden gebruiken, maar ik schrijf mezelf nog niet af. We werken met wat we hebben. Je kunt alleen Jorge Lorenzo met de rijders van vorig jaar vergelijken en Lorenzo is niet langzamer geworden.”

“We moeten om een aantal obstakels heen werken, maar het hele pakket is goed. De balans van de motor is goed en we zullen geen grote problemen hebben. Afgelopen jaar zagen we dat de Yamaha het goed deed op elk circuit. Dit jaar is het denk ik hetzelfde verhaal, ook al ziet het ernaar uit dat Honda meer consistentie heeft bereikt met hun motor. Ik denk dat consistentie nog steeds het sterke punt van Yamaha is, aldus Spies.”

Bron: motorcyclenews.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?