Sportief initiatief

Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki hebben de handen in één geslagen. Deze ultieme racemerken zetten samen een prachtige nieuwe raceklasse op: de Talent Cup 600. De Talent Cup 600 heeft als doel jonge coureurs een echte kans te bieden.

Motorracen is voor velen de ultieme droom. Net zoals Rossi, Pedrosa, Vermeulen en Capirossi schitteren op de internationale circuits en diverse kampioenstitels behalen. Met de Talent Cup 600 ondersteunen Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki een bijzondere nieuwe klasse in de Nederlandse wegracesport. Een cup waarin jong racetalent van 15 t/m 21 jaar de kans krijgt om net als hun idolen op hoog niveau te presteren. De Talent Cup 600 gaat van start in het wegraceseizoen van 2011.

Dit sportieve initiatief van de vier grote importeurs is met open armen ontvangen door Kids on Tracks, de hoofdsponsor van de Talent Cup 600. Kids on Tracks is o.a. bekend als organisator van De Grote Motorsport Loterij en de online veiling van unieke gesigneerde motorsportartikelen. CRT draagt zorg voor de organisatie.

De Talent Cup 600 staat onder auspiciën van de KNMV. Deze organisaties zijn ervan overtuigd dat met de Talent Cup 600 een zeer gedegen fundament kan worden gelegd voor de toekomst van de Nederlandse motorsport. Jonge coureurs krijgen in deze nieuwe klasse een professionele raceopleiding en worden voorbereid op doorstroming naar hogere niveaus in de nationale en misschien zelfs internationale motorsport.

De Talent Cup 600 heeft een lage drempel. Er wordt gereden met vrijwel standaard 600cc supersportmotoren van Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki. Op deze manier is de Talent Cup 600 veilig, eerlijk en betaalbaar. Voor het bedrag van slechts €11.499 excl. BTW wordt een compleet jeugdprogramma aangeboden. Dit bedrag is inclusief de 600cc supersportmotor, twee sets racekuipen gespoten in de fraaie standaard kleurstelling en voorzien van de juiste sponsorlogo's, Akrapovic Slip-on demper en een set Pirelli Diablo Rosso Corsa banden.

Bovendien maken de coureurs deel uit van een uniek talentontwikkelingsprogramma waarbij ze door prominenten uit de motorsport worden getraind in alle facetten van de wegracesport, zowel op als naast de baan. De Talent Cup 600 rijdt minimaal tien races en ten minste drie ONK-wedstrijddagen.

De officiële presentatie van de Talent Cup 600 en de cupmotoren vindt plaats op het TT circuit Assen tijdens de MOTO73 Race of the Champions op zondag 26 september om 10.30 uur.

Meer informatie op www.talentcup600.nl of bij de erkende merkdealers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.