Stoner begint MotoGP-seizoen met zege

Casey Stoner heeft de openingsrace van het nieuwe seizoen in de MotoGP gewonnen. De Australische wegracer stoof op de zondagavond naar de zege in de Grote Prijs van Qatar. De motorcoureur van Honda troefde op het fel verlichte circuit van Losail de Spaanse wereldkampioen Jorge Lorenzo (Yamaha) af. Diens landgenoot Dani Pedrosa (Honda) finishte als derde.

Stoner voldeed met zijn zege aan de verwachtingen. Hij was in de testen constant snel geweest op de Honda. De wereldkampioen van 2007 keerde afgelopen najaar terug bij de Japanse renstal na vier seizoenen op de Italiaanse Ducati te hebben gereden.

Stoner startte in Losail evenals vorig jaar in de eerste race vanaf poleposition. Toch duurde het even voordat hij los kwam van zijn concurrenten. Lorenzo en Pedrosa drongen de eerste ronden voortdurend aan en namen zelfs ook even de koppositie over. Halverwege de race pakte Stoner resoluut de leiding en nam hij geleidelijk aan afstand. Op de meet was het verschil met Lorenzo 3,5 seconden.

Rossi maakte met de zevende plaats een bescheiden begin bij zijn nieuwe team. De Italiaan heeft moeite met de stugge Ducati, maar meer nog werkt zijn lichaam tegen. Rossi onderging eind vorig jaar een schouderoperatie, maar het herstel verliep minder voorspoedig dan verwacht. Nog altijd klaagt hij over gebrek aan kracht in het gewricht.

De MotoGP telde zondag zestien coureurs op de startgrid. De Spanjaard Alavaro Bautista ontbrak. Hij brak zijn dijbeen door een crash in de training op vrijdag. De vervangers die Suzuki op het oog had, konden niet op tijd in Qatar komen. In Jerez neemt John Hopkins deze rol op zich.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?