Stoner blij met overwinning

Het fabrieksteam van Ducati lijkt de problemen waar zij eerder dit seizoen mee te maken hadden ver achter zich te hebben gelaten. Dit weekend was het namelijk Casey Stoner die voor de tweede keer op een rij een race vanaf het begin tot het einde wist te leiden. Hiermee komt het aantal gewonnen races in de koningsklasse voor de jonge Australiër op tweeëntwintig. Stoner, die eigenlijk altijd wel wat op te merken heeft, was na afloop van de race helemaal in extase over het resultaat.

“Deze overwinning voelt geweldig. Toen ik op mijn zestiende begon kon ik me absoluut niet indenken dat ik dit niveau zou bereiken. Het is echt een eer om te racen met deze grote namen. Het is te danken aan de steun van Ducati, waar ik al mijn GP-overwinningen mee behaalde, dat ik zover ben gekomen.”

Hoewel het erop leek alsof Stoner een makkelijke overwinning op zijn naam schreef, geeft de toekomstige Honda-rijder aan dat hij toch een erg lastige race heeft gereden. “Het ging niet zonder slag of stoot. Andrea Dovizioso was namelijk gedurende de hele race vlak achter me. Elke keer wanneer ik dacht een aardige voorsprong te hebben opgebouwd, kwam Dovizioso weer terug. Ik moest de hele race tot het uiterste gaan en pas tijdens de laatste ronde kon ik opgelucht ademhalen. Deze overwinning betekent erg veel voor ons.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.