Stoner domineert ook in Japan

Ruim veertigduizend mensen waren zondag getuigen van een spectaculaire start van de Grote Prijs van Japan. Zowel Andrea Dovizioso als Casey Stoner hadden een goede start en hoewel het de Honda-rijder was die als eerste de koppositie bemachtigde, werd hij al snel ingehaald door Stoner. De vastberadenheid van deze Ducati-rijder deed al snel denken aan de GP van Aragón, waarin hij vanaf het begin tot het einde aan kop reed.

Voor zijn teammaat, Nicky Hayden, verliep het begin van de race iets minder goed. Hij raakte namelijk na enkele ronden gereden te hebben samen met Ben Spies van de baan. Gelukkig gingen de twee niet onderuit en konden, na een klein uitstapje in de grindbak te hebben gemaakt, weer deelnemen aan de race. Ze hadden hierdoor wel aardig wat tijd verloren, dus de kans om te winnen was voor het tweetal wel verdwenen.

Inmiddels was het vooraan in de race eigenlijk zo goed als duidelijk dat Casey Stoner zijn leidende positie niet meer zou afgeven aan Dovizioso. Bieden zetten zij constant snelle rondetijden neer en hoewel de vastberaden Australiër niet veel voorsprong wist op te bouwen ten opzichte van de Honda-rijder, kon Dovizioso toch niet dichtbij genoeg komen om langs Stoner te kunnen gaan.
 
Iets spannender was de strijd om de derde plek, want de teamgenoten Lorenzo en Rossi waren meteen vanaf de start al erg aan elkaar gewaagd. Hoewel Rossi zijn teamgenoot in de eerste ronde voorbij zag gaan, kon de regerend wereldkampioen Lorenzo met nog negentien ronden te gaan toch nog inhalen. Maar ook Lorenzo bleef snelle rondetijden neerzetten en kon daarom erg dichtbij Rossi blijven. Hierdoor ontstond een waar gevecht tussen de fabrieksrijders van Yamaha. Het was hard tegen hard en de motoren van de twee botsten zelfs nog tegen elkaar aan in een poging van Lorenzo om langs Rossi te komen. Toch was het Rossi die net iets sterker bleek en uiteindelijk Lorenzo voor wist te blijven.

Hoewel dit weekend niet bepaald goed begon voor Casey Stoner en de Ducati-rijder tijdens de eerste vrije training geen goede rondetijden wist neer te zetten, kon het team er toch in slagen om een goede afstelling te vinden voor de Ducati. Het was dus ook dit weekend Casey Stoner die, net zoals in Aragón, bijna de hele race op kop reed en met een behoorlijk feestelijke wheelie over de finish kwam.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.