Stoner heeft gevoel terug

Nadat Stoner in de zesde ronde van de GP van Catalunya een kleine fout maakte, had dit grote gevolgen en moest de Ducati-rijder een aantal plaatsen inleveren. Stoner remde namelijk verkeerd en belandde daardoor, na een aantal meters buiten het circuit te hebben gereden, op de vijfde plek en moest aan een inhaalslag beginnen.

“Ik had het tempo om de race te leiden, maar door een remfoutje kwam de achterkant van mijn motor omhoog, waardoor ik noodgedwongen van mijn lijn moest afwijken”, aldus Casey Stoner die toegeeft dat hij tenminste de tweede plek had kunnen bemachtigen.

De Australiër is erg teleurgesteld, maar geeft aan dat hij in ieder geval weer een goed gevoel heeft met de Desmosedici GP10, waar hij eerder dit seizoen zoveel problemen mee heeft ervaren. “Ik dacht dat ik het tempo had om de leiding over te kunnen nemen, maar het lukte maar niet om aan een goede inhaalmanoeuvre te kunnen beginnen. In ieder geval heb ik weer een goed gevoel bij de motor, dus we kijken alweer uit naar de volgende GP.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?