Stoner in Valencia op een Honda

Meestal loopt een contract tussen een fabrikant en een rijder van 1 januari tot 31 december. In dit contract staat in veel gevallen (vanzelfsprekend) dat de rijders niet op motoren van andere teams mogen testen. Dit zorgt ervoor dat de coureurs, wanneer zij naar een andere fabrikant of een ander team overstappen, noodgedwongen in de winter moeten testen op de voor hen onbekende GP-machine. Dit is voor Casey Stoner, die naar het fabrieksteam van Honda gaat, niet het geval. Ondanks wat er geschreven staat in het contract met Ducati, laten de Italianen het toe dat Stoner plaatsneemt in het zadel van de Honda RC212V. Het laatste GP-weekend zal plaatsvinden in Valencia en dat zal ook de plaats zijn dat Casey Stoner zal kennismaken met de in oranje gehulde Honda’s van zijn nieuwe team.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?