Stoner kwaad over gebrek aan hulp

Casey Stoner is niet te spreken over de manier waarop hij zondag tijdens de MotoGP-race in Spanje werd geholpen na een valpartij. De Australiër lag op het natte circuit in Jerez de la Frontera op koers voor een podiumplaats toen het noodlot toesloeg.

Stoner ging onderuit door een overmoedige inhaalactie van Valentino Rossi, die te snel de bocht in ging en weggleed over zijn voorwiel. Stoner kon geen kant op en werd meegenomen in de val. De Italiaan werd snel geholpen en kon verder, het slachtoffer moest de strijd noodgedwongen staken. De Honda-rijder is er zeker van dat hij verder had gekund als hij net zoveel assistentie had gekregen als Rossi. Waar de Italiaanse zesvoudig MotoGP-kampioen op veel hulp van de Spaanse marshalls kon rekenen, kreeg Stoner slechts bijval van een iemand die hem wilde helpen met het aanduwen van zijn motor. Dat lukte niet, waardoor alleen de aanstichter van de crash zijn weg kon vervolgen.
 
Stoner: “Mijn motor was onbeschadigd”, zegt de wereldkampioen van 2007 tegenover Autosport. “Toen ik er af werd getikt schakelde ik de motor snel uit. Helaas kun je hem dan niet meer automatisch starten. Er was een heuveltje en als ik daar overheen geduwd zou worden kon ik hem wel aanduwen. Toen ik achterom keek was er echter maar een marshall aan het duwen. De rest liep al terug naar hun post.”
 
Stoner was furieus over het gebrek aan hulp. “Wat moet ik daar nou mee? Tuurlijk, die jongen deed zijn best, maar in zijn eentje kon hij weinig uitrichten. Hij zou kapot zijn voordat we over de heuvel waren. Als ik verder had gekund, was de kans op punten erg groot. Maar goed, hiermee moet je leren dealen als je tegen Valentino rijdt. Het is volstrekt oneerlijk, maar het is me al vaker overkomen op momenten dat ik crashte. Ik heb marshalls gehad die mijn motor achter de vangrail duwden, ook al was hij nog in perfecte staat. Ik heb met ze moeten vechten voor hulp bij mij pogingen hem weer te starten.”
 
De Australiër neemt Rossi verder niets kwalijk. “Het was een raceongeluk, hij verloor simpelweg de controle. Dat de marshalls me gewoon compleet vergaten alsof ik niets ben en me bijna van de baan probeerden te duwen vind ik een veel grotere teleurstelling.” De race werd gewonnen door thuisrijder en regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo op zijn Yamaha.
 
Bron: Autosport.nl
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?