Stoner over zijn podiumplek

Casey Stoner en het Marlboro Ducati Team hebben eerder dit seizoen veel problemen ervaren met de Desmosedici GP10. Doordat er te weinig grip was aan de voorkant van de motor, heeft Stoner een aantal crashes meegemaakt, waardoor hij en het team geen goede resultaten konden behalen. Casey Stoner is daarom erg blij dat hij op Assen wel een goede race reed en uiteindelijk derde werd. Toch geeft de Ducati-rijder aan dat het nog niet helemaal naar zijn zin is gegaan dit weekend.

“Iedereen heeft keihard gewerkt en de motor is nu in zo een goede staat dat ik er races mee kan winnen. Alleen doordat ik een aantal fouten heb gemaakt, is dat nog niet gebeurd. Hoewel ik erg blij ben met de podiumplek, ben ik van mening dat we al veel eerder een podiumplek hadden kunnen bemachtigen”, licht Stoner toe.

Het team kijkt alweer uit naar de volgende race, die op het circuit van Catalunya verreden zal worden. Stoner geeft aan dat deze volgende GP wel eens een hele moeilijke kan worden voor het team.

“Hoewel we eerder goed gepresteerd hebben op dit circuit, kan de GP van Catalunya wel eens een moeilijk weekend worden voor ons. We hebben namelijk dit seizoen wat moeilijkheden meegemaakt met betrekking tot de grip van de motor en op Catalunya kan dit voor problemen gaan zorgen, maar we gaan er zonder verwachtingen heen en we zien wel hoe het gaat”, aldus Casey Stoner.

 

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.