Stoner tevreden over tweede plek

De problemen met de grip aan de voorkant van de Ducati Desmosedici van Stoner leken volledig te zijn verholpen, maar bleken hardnekkiger dan verwacht. De Australiër had namelijk ook dit weekend weer erg veel moeite met de voorkant van zijn motor, waardoor hij er niet in slaagde om voor het eerst in dit seizoen te zorgen voor een overwinning voor Ducati. Toch geeft Stoner aan redelijk tevreden te zijn met het behaalde resultaat.

“In het begin van de race voelde alles heel goed en nadat ik de banden op temperatuur had, wilde ik Pedrosa proberen in te halen. Maar toen ik eenmaal dichterbij kwam, raakte ik de controle over de voorkant weer kwijt en moest daardoor van mijn lijn afwijken. Dit gebeurde later nog een keer, waardoor Lorenzo in staat was om mij voorbij te gaan”, aldus Stoner vanuit Parc Ferme.

Door de problemen met de grip aan de voorkant van de motor kon Stoner niet alles uit de machine halen en moest een beetje rustiger aan doen. “Toch zijn we erg tevreden over dit weekend. Hopelijk kunnen we het aankomende race voor elkaar krijgen de eerste overwinning van dit seizoen te bemachtigen. We hebben er vertrouwen in, aangezien we met het circuit van Brno veel goede ervaringen hebben.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.