Streuer wil zijspantitel 2010

Bennie Streuer en zijn bakkenist Kees Endeveld willen er alles aan doen om dit jaar wel het Nederlands kampioenschap wegrace in de zijspanklasse naar zich toe te trekken. De basis voor deze titel moet gelegd worden bij de komende Dagblad van het Noorden Paasraces op het TT Circuit leggen. De stuurman uit het Drentse Grolloo greep verleden jaar naast het Nederlands kampioenschap en werd tweede.

Samen met zijn zijspanpassagier Kees Endeveld wil hij daar nu verandering in brengen en Streuer voelt zich niet kansloos voor de overwinning op paasmaandag. “Ik denk dat we een eind kunnen komen in de strijd om de eerste plaats”, zegt Streuer een week voor de Dagblad van het Noorden Paasraces. “Aan het materiaal zal het niet liggen, dat loopt prima.”

Het wordt een druk seizoen voor het zijspantweetal, want het duo wil ook het volledige programma voor het wereldkampioenschap, het FIM Sidecar World Championship 2010. De combinatie is in het Franse Vall de Vienne aan de slag gegaan ter voorbereiding op het seizoen 2010. “We hebben goed kunnen trainen en ik denk dat we de zaken goed voor elkaar hebben.”

Streuer is tevreden over het vermogen dat zijn standaardmotor heeft. “We moeten volgens het WK-reglement met standaard motorblokken rijden. Geen probleem, want de eerste zes van het WK van verleden jaar waren in Frankrijk en we konden redelijk goed in de buurt blijven.” Wie weet treedt de zoon van Egbert dit seizoen enigszins in de voetsporen van zijn beroemde vader, door de Nederlandse titel in de zijspanklasse te grijpen.

De zijspanklasse is één van de zes klassen die op maandag 5 april aan de start komen. Ook de 125cc, Classics, Dutch Supersport, Dutch Superbike en Supermono staan op het programma. Opvallend veel buitenlanders reizen naar Assen af, om deel te nemen aan de Paasraces van de SMA.

De Dagblad van het Noorden Paasraces beginnen paasmaandag 5 april om 11.00 uur met warm up trainingen. De eerste race is om 12.45 uur. Zaterdag 3 april wordt er getraind vanaf 10.00 uur.

De SMA hanteert betaalbare entreeprijzen. In elk geval zijn kinderen tot 15 jaar gratis mits onder begeleiding. Zaterdag tijdens de training is de buitenring gratis. Dan kost een paddockkaart 10 euro. Een weekendkaart kost 22 euro en de entree op tweede paasdag voor personen van 15 jaar en ouder bedraagt 17 euro.

Het programma, het parkeren en de (overdekte) tribunes is in de toegangsprijs begrepen. Motorrijders kunnen zoals gebruikelijk zonder kostenverhoging parkeren op de hospitality area paddock (links van het Total station).

Foto: Guus van Goethem

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.