Succesvolle operatie Pedrosa

Dani Pedrosa is woensdag met succes geopereerd aan zijn linkerschouder. De verwachting is dat de Spaanse coureur van Honda op 1 mei kan deelnemen aan de eerstvolgende MotoGP-race, die van Portugal.

Bij de ingreep zijn een plaat en enkele schroeven verwijderd uit zijn schouder. Die werden vorig jaar ingebracht nadat de Spanjaard in oktober zijn sleutelbeen had gebroken bij een crash in Japan.

Pedrosa was tot dat incident de belangrijkste uitdager van de latere wereldkampioen Jorge Lorenzo. Dit seizoen begon Pedrosa met een derde plaats in Qatar en finishte hij als tweede in Spanje. In het klassement bezet hij de tweede plaats achter Lorenzo. Pedrosa blijft nog twee dagen ter observatie in het ziekenhuis.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?