Succesvolle presentatie Talent Cup 600

Op het TT Circuit van Assen heeft zondag de lancering van de Talent Cup 600 plaatsgevonden. Deze nieuwe klasse is een initiatief van Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki en heeft als doel jong talent een kans te bieden in de Nederlandse motorsport. Hennie Lentink, organisator van de Talent Cup 600, benadrukte in zijn speech dat het in de nieuwe cup niet uitsluitend om racen gaat:

“De Talent Cup 600 biedt een compleet ontwikkelingsprogramma aan. De jonge rijders worden namelijk niet alleen in het rijden begeleid. Techniek van de motor, omgang met de pers, conditie en voeding zijn ook belangrijke aspecten om een goede coureur te worden. Een belangrijk feit van de Talent Cup 600 is dat er niet gereden wordt op stratencircuits. Deze keuze is bewust gemaakt, omdat de Talent Cup 600 veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.” Lentink legde verder uit dat de Talent Cup 600 de focus puur op de rijkwaliteiten van de coureurs legt: “Er wordt met standaard motoren gereden die voorzien zijn van standaard gearing, vering en remmen. Daarnaast rijdt iedereen met Pirelli waarbij het gebruik van regenbanden of slicks niet toegestaan is.”

Camiel van Berkesteijn, lid van het dagelijks bestuur van de KNMV met de wegracesport in zijn portefeuille, concludeerde dat de Talent Cup 600 een mooie klasse is voor jonge rijders die bijvoorbeeld uit de brommer- en scooterraces komen. Van Berkesteijn benadrukte dat de KNMV de motorsport in Nederland graag een nieuwe impuls wil geven en dat de Talent Cup 600 daarvoor een goed begin is. De Talent Cup 600 zal in het wegraceseizoen van 2011 van start gaan. Geïnteresseerden tussen de 15 en 21 jaar kunnen zich aanmelden bij de erkende merkdealers. Meer informatie staat op www.talentcup600.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?