Superbike tegen Supercopa UPDATE

Tijdens Bavaria City Racing 2008 maakte SEAT-coureur Tom Coronel al eens kennis met KTM, toen hij de opzienbarende KTM X-Bow over de Willemsbruggen joeg. Op 4 september ontmoet hij weer een oranje racer, maar nu een tweewieler en ditmaal met een tegenstander. In een direct tweegevecht bindt Coronel de strijd aan met ex-MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh, één van Nederlands meest succesvolle motorcoureurs. In een ultieme snelle ronde zullen Coronel en Van den Goorbergh uitmaken wie de snelste is: Coronel in zijn door SEAT Team Holland ingezette SEAT Leon Supercopa of Jurgen van den Goorbergh op een KTM RC8 Superbike van het fabrieksteam.

Beide coureurs zien uit naar de Battle of the Dutch. Coronel: “Natuurlijk ga ik winnen, no way dat die motormuis sneller is dan ik. Ik heb als voordeel dat ik de baan en de SEAT als mijn broekzak ken. Verder heb ik weinig met motorfietsen, ze hebben twee wielen te weinig. Maar ik heb wel grote bewondering voor die motorcoureurs; ik doe het ze niet na wat die mannen voor fratsen uithalen. Hoewel, mijn opa was een niet onverdienstelijk motorcoureur en mijn broer Tim en ik hebben die snelheidsdrang denk ik toch van hem in onze genen zitten.”

Van den Goorbergh keert pas vlak voor de Battle van zijn vakantie terug. “Ik hoorde van de uitdaging via de telefoon op mijn vakantieadres en was er direct voor in. Mijn voorbereiding is verre van ideaal, maar onkruid vergaat niet. Ik heb nog nooit op het circuit van Oschersleben geracet en om het makkelijker te maken, ook nog nooit op een KTM RC8 Superbike gereden. Ik zou deze zomer met een KTM de Erzberg Rodeo rijden, maar dat ging niet door omdat ik van de motor viel. Ben ik tegen Tom overigens niet van plan. Ik hoop dat er twee spiegels op die SEAT zitten, want dan kan hij mij aan zien komen. Trouwens, altijd een leuke uitdaging; vier wielen tegen twee! De acceleratie van de motor die het op zal moeten nemen tegen de remmen van de auto. Het is alweer een tijdje geleden dat ik op een circuit heb gereden, maar dat wil niet zeggen dat Tom het makkelijk gaat krijgen! Ik kijk er naar uit!”

Update 7 september, 10h08
Helaas, helaas. We zullen nooit weten wie sneller is… Vanwege regen kon het geplande acceleratieduel tussen Coronel en Van den Goorbergh niet doorgaan. Coronel op zijn website: “Zo’n sessie op een natte baan, zonder voorbereiding, zou op een motorfiets inderdaad wel wat riskant zijn geweest.” Of er een nieuwe poging ondernomen gaat worden, is nog niet bekend…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?