Supersport-rijder Sofuoglu is er klaar voor

Na een onderbreking van ruim een maand zal dit weekend weer een Supersport-race verreden worden. De rijders zullen aan de start verschijnen van de elfde ronde, dat zal plaatsvinden op het Duitse circuit Nürburgring. Iedere Supersport-rijder zal er dit weekend weer alles aan doen om zoveel mogelijk punten te behalen.

Zo ook Kenan Sofuoglu. Deze Turkse Honda-rijder vierde vorige week nog zijn 26e verjaardag, maar heeft dit weekend reden genoeg om er weer vol tegenaan te gaan. Hoewel hij het kampioenschap leidt, komt met 17 punten verschil collega Honda-rijder Eugene Laverty gevaarlijk dicht in de buurt.

“Het is een lange onderbreking geweest, maar ik voel me uitgerust en fit. Nu zijn we klaar voor de laatste drie belangrijke races van het seizoen. Hoewel het een consistent seizoen is geweest, moeten we voor meer overwinningen blijven gaan, want de druk zal er tot en met de laatste race zijn”, realiseert Sofuoglu zich. “De Nürburgring is niet mijn favoriete circuit en vorig jaar ging het hier niet goed. Uiteraard wil ik dit weekend een beter resultaat behalen en het doel is om weer te winnen.”

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.