Talent Cup 600 krijgt vorm

Het Fennema Racing team gaat komend seizoen met drie jonge talentvolle rijders deelnemen aan de Talentcup 600. Zaterdag 6 november vond bij Fennema Motoren te Apeldoorn de teambijeenkomst plaats van het nieuw geformeerde raceteam. In 2011 zal het team met drie rijders, Mervyn Verploegen, Marijn Fennema en Daphne Hop, elk op een Honda CBR600RR gaan strijden voor het kampioenschap in de nieuwe Talentcup 600.

Met dit raceteam wil initiatiefnemer en teameigenaar Jetsko Fennema samen met begeleider Twan Arnts jong talent een kans geven om zich te ontwikkelen in deze nieuwe klasse. Met Daphne Hop als enige vrouwelijke deelneemster weet Fennema Racing Apeldoorn zich in ieder geval te onderscheiden van andere teams in de Talentcup 600. De eerste vuurdoop voor het Fennema Racing Apeldoorn team zal de tijdens de voorjaarstraining in maart zijn. Het team zal afreizen naar de circuits van Cartagena en Almeria in Spanje.

Jetsko Fennema (Teameigenaar): “Met veel plezier kijk ik uit naar 2011. We hebben drie talentvolle rijders waarmee we zullen gaan deelnemen in een compleet nieuwe raceklasse. We hebben in Honda de juiste partner gevonden om deel te nemen aan de Talentcup 600. ”

Daphne Hop: “Na een jaar in de Suzuki SV Cup te hebben gereden, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ben verheugd om volgend seizoen voor Fennema Racing uit te kunnen komen. Ik kan niet wachten totdat ik in het voorjaar de Honda CBR600RR kan gaan testen.”

Mervyn Verploegen: “Voor mij zal het komende seizoen een compleet nieuwe ervaring worden in een nieuw team en een nieuwe klasse. De overstap van een tweecilinder Ducati naar een viercilinder zal in het begin even wennen zijn maar dat zal geen problemen opleveren. Ik zal de voorjaarstest dan ook gaan gebruiken om aan de motor te kunnen wennen en me voor te bereiden op het nieuwe seizoen.”

Marijn Fennema: “Ik kijk er naar uit om voor de eerste keer op de nieuwe Honda CBR600RR te mogen stappen. Waarschijnlijk zal ik de eerste wedstrijden nog wat moeten wennen aan de voor mij nieuwe klasse en motor, maar uiteraard zal ik ernaar streven om gedurende het seizoen te laten zien wat ik kan.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?