Team Molenaar kleurt oranje in 2011

Jasper Iwema versterkt komend jaar het enige Nederlandse GP team. Daarmee is de samenstelling van het team rond nadat de Spanjaard  Luis Salom zaterdag zijn handtekening onder een nieuw contract zette.

Teameigenaar Arie Molenaar is vanzelfsprekend bijzonder gelukkig dat nu al de samenstelling van zijn nieuwe team rond is. Natuurlijk moet de komende winter nog het nodige werk worden verricht, maar daar is nu ook alle tijd voor. “Ik ben erg blij met de reacties die ik gisteravond en vanochtend van verschillende mensen kreeg. De Nederlanders op de paddock praten nu al over het oranjegevoel van 2011. Journalisten, sponsors en ook individuele mensen reageren alleen maar enthousiast”, aldus Arie Molenaar.

Het enthousiasme moet nu worden omgezet in de verdere uitwerking van de organisatie van het team. Molenaar is ervan overtuigd dat het team zich met Salom en Iwema volgend jaar nadrukkelijk in de kijker gaat rijden. Beide rijders hebben zich de laatste jaren al bewezen in het 125cc wereldkampioenschap.

Iwema liet dit seizoen zien dat hij zich kan meten met de subtop. Het is jaren geleden dat een Nederlander het seizoen afsloot met 34 punten en een aantal top-10 klasseringen waaronder zelfs een achtste plaats tijdens de GP van Tsjechië. Gedurende de Dutch TT in Assen wist de man uit Hooghalen zich zelfs te kwalificeren op een prachtige zesde positie. Luis Salom bewees dit seizoen al over veel talent te beschikken. De Spanjaard wist in iedere race waarin hij finishte een top 10-plaatsen af te dwingen, met als hoogtepunt de geweldige vijfde plaats tijdens de GP van Portugal.

Randy Krummenacher maakt het volgend seizoen de overstap naar de zeer competitieve Moto2 klasse. Samen met zijn management is de Zwitser erin geslaagd een plek te bemachtigen bij het Viessman Kiefer Racing Team. De race in Valencia betekende ook het afscheid van Jarno Janssen van STIPA-Molenaar Racing GP. Janssen werkte gedurende vijf seizoenen als teammanager bij het Molenaar Racing nadat hij in een eerder stadium ook als coureur aan het team verbonden was geweest. Zijn functie wordt nu overgenomen door Marlon Fluit die al jaren bij Molenaar als teamcoördinator werkt. Samen met Janssen was hij al (mede)verantwoordelijk voor de dagelijkse  leiding van het team.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?