Team MX of Nations België bekend

In tegenstelling tot Nederland vaardigen onze zuiderburen wel een team af naar de MX of Nations in Amerika. Teammanager Joël Smets (foto) maakte tijdens de Internationale motorcross van de Keiheuvel zijn selectie bekend. Clément Desalle (MX1), Steve Ramon (Open) en Jeremy Van Horebeek (MX2) zullen op 25 en 26 september België vertegenwoordigen in het Amerikaanse Lakewood (Denver). Team Belgium haalde onder Smets de voorbije drie jaar steeds het eindpodium.

Net zoals in 2007 (Budds Creek) vindt de MXoN weer plaats in de VS. Een Amerikaanse editie verleent weliswaar bijkomend prestige, het betekent qua logistiek en organisatie ook een extra belasting. De locatie was echter geen bepalende factor voor de selectie, hoogstens een pluspunt.

“Voor zowel de Suzuki-rijders als Van Horebeek geldt dat we beroep kunnen doen op geweldige lokale ondersteuning. Met respectievelijk het Rockstar-Makita-Suzuki team van Roger Decoster en het Pro Circuit-Kawasaki team van Mitch Payton. Akkoord, motorcross is een mechanische sport, toch gaf het sportieve absoluut de doorslag. Al is het wel meegenomen dat we kunnen samenwerken met twee Amerikaanse topteams. Een motor afstellen op 1.859 meter hoogte is immers niet zo makkelijk”, aldus Smets.

Archieffoto Joel Smets: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.