Tegenslag voor Toseland

James Toseland kwam halverwege de tweede testdag op Motorland Aragon ten val. In het Spaanse ziekenhuis werd hem gezegd dat de blessure niets ernstigs was. Terug in het hotel werd de pijn voor Toseland teveel en stuurde hij de foto’s naar een bevriende arts in Manchester. Die verzocht de BMW-coureur direct naar de kliniek te komen.  

Daar werd een behoorlijke breuk in zijn pols geconstateerd en Toseland werd direct geopereerd. De komende zes weken zal zijn pols moeten herstellen, wat betekent dat hij komend weekend zijn thuisrace op het circuit van Donington Park moet missen en daaropvolgende race op Assen. Het is nog onzeker of hij begin mei in Monza aan de start kan verschijnen.
 
Toseland: “Ik had verwacht dat de specialist in Manchester zou bevestigen dat alles in orde was en ik volgende week gewoon zou kunnen rijden, dus dit slechte nieuws kwam eerlijk gezegd een beetje als een schok. Ik denk dat ik geluk heb gehad, maar uit raceoogpunt is het natuurlijk een enorme teleurstelling. Het spijt me, helemaal voor degene die me altijd door dik en dun zijn blijven steunen.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.