Ten Kate Honda klaar voor Silverstone

Net iets meer dan honderd kilometer van de Britse hoofdstad Londen ligt het circuit van Silverstone. Op dit circuit zal dit weekend de tiende ronde van het WK-Superbike verreden worden. Dit is de eerste keer dat de Superbike-teams zullen racen op dit circuit, nadat dit enkele maanden geleden deels vernieuwd werd. Het is dus voor veel rijders nog maar afwachten wat het circuit voor hen in petto heeft.

Het Hannspree Ten Kate Honda team is er in ieder geval klaar voor. Jonathan Rea, die dit weekend nog aan de acht uur van Suzuka meedeed, kijkt ernaar uit om te racen op het vernieuwde circuit. “De 8 Hour was een behoorlijk zware race. Het is waarschijnlijk het moeilijkste wat ik fysiek ooit gedaan heb. Nu weer aan de bak in Silverstone, wat er erg leuk uitzag toen ik er was om de MotoGP race te kijken. Het zal een zwaar weekend worden, ondanks het feit dat het mijn thuisrace is. Ik hoop dat ik veel steun krijg en ik kijk er echt naar uit om voor de geweldige Britse fans te rijden.

Max Neukirchner, die in beide races in Brno ten val kwam, hoopt dit weekend meer succes te hebben. Op zijn Honda CBR1000RR Fireblade is hij vastbesloten een goed resultaat te realiseren. “Brno was een erg zwaar weekend voor me en het was erg moeilijk om de twee valpartijen het hoofd te bieden. Maar ik heb geprobeerd het uit mijn hoofd te bannen en me op de positieve dingen te richten. Silverstone is een nieuw circuit voor iedereen en daarom starten we allemaal enigszins gelijk. Ik hoop ook dat het weer er wat beter zal zijn dan de laatste keer dat ik er was, drie jaar geleden, toen de tweede race werd afgeblazen”, aldus de Duitser.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?