Ten Kate Junior tevreden na eerste test

Het Ten Kate Junior Team kijkt met een goed gevoel terug op de eerste test in het Spaanse Valencia. Zowel Michael van der Mark als Luca Verdini wisten onder prachtige weersomstandigheden veel progressie te boeken. Van der Mark richtte zich gedurende de twee testdagen vooral op de afstelling van zijn Ten Kate Honda CBR600RR terwijl Verdini de tijd gebruikte om te wennen aan de Ten Kate Honda CBR1000RR Fireblade en aan het team. Van maandag tot en met woensdag test Ten Kate Junior wederom, ditmaal op Aragon in Spanje.

Michael van der Mark (STK600): “Het was in het begin wennen om na de lange winterpauze weer op de motor te zitten. Ik heb, samen met mijn team, veel getest met onder andere de vering en daarnaast heel veel kilometers gereden om het gevoel terug te krijgen. Na twee dagen ging het beter als verwacht. Ik ben dan ook heel erg tevreden en kijk uit naar Aragon.”

Luca Verdini (STK1000): “Ik ben zeer blij na de eerste test op Valencia. De samenwerking met het team verloopt zo vroeg in het seizoen al perfect, net alsof we al lang samenwerken. De Ten Kate Fireblade is ongekend goed getuned en staat nu al zeer goed afgesteld. Natuurlijk, het echte werk moet nog beginnen maar op dit moment ben ik hartstikke tevreden. Ik kan dan ook niet wachten om komende week drie dagen te testen op het circuit van Aragon. Op deze baan rijden we later dit seizoen in het Europees Superstock 1000-kampioenschap de Spaanse ronde, daarom is het extra interessant om te zien hoe het daar gaat.”

Ferry Schoenmakers (teameigenaar): “We mogen zeer tevreden zijn na deze eerste test van 2011. Het is altijd spannend om te zien hoe het gaat. Gelukkig hebben we geen problemen gehad en konden beide coureurs het volledige testprogramma afwerken. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar de komende test op Aragon waar we hopelijk de opwaartse lijn kunnen vasthouden.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?