Terug naar één pk

Dit jaar maakten de coureurs van het WK Superbike tijdens het jaarlijkse Media Event kennis met de nieuwe Olympische sport ‘Reining’. Zij deden, met de nadruk op deden, een poging één pk onder controle te krijgen. Reining wordt gezien als het dressuuronderdeel van het Western rijden, waarbij alle proeven worden uitgevoerd op hoge snelheid.

Carlos Checa, Roberto Rolfo, Ruben Xaus, Jakub Smrz, Michel Fabrizio en de Nederlandse rijder Barry Veneman, waren aanwezig bij Sunrise Stables. Ook de leider van het WK Supersport, Luca Scassa, liet zich zien bij de manege. Europees kampioene en Bondscoach van Nederland Rieky Young verzorgde de snelcursus.

BMW-rijder Barry Veneman had er plezier in en kreeg het zelfs voor elkaar om het paard ‘in zijn achteruit’ te zetten. Zelf zei hij: “Het is weer eens wat anders en ik vond het erg leuk om te doen. Toch voelde ik mij wel een kluns op dat paard.”

Ook de andere coureurs waren enthousiast over het Media Event. Carlos Checa was de enige met de nodige ervaring, maar ook een aantal anderen zeiden dat het paard makkelijker te bedwingen was dan de zware motoren die ze gewend zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.