Tessels wint eerste race Talent Cup

Met grote overmacht heeft Wayne Tessels op het TT Circuit Assen de eerste race van de Talent Cup 600 gewonnen. Echt een verrassing was dat niet, want dit jonge talent heeft al een behoorlijke race-ervaring en is bovendien lid van de KNMV wegraceselectie. Tessels zette met zijn Yamaha R6 de concurrentie op grote achterstand.

Een dag eerder liet de coureur uit Lopik tijdens de kwalificatie ook al zien dat hij snel is met een beste trainingstijd van 1:48.606. Tijdens de race reed Tessels met gemak naar de eerste plaats met zelfs een nog betere tijd (1:47.450). Al in de tweede ronde maakte Tessels duidelijk wie de winnaar zou worden. Er viel heel snel tussen hem en Christiaan Nobel een groot gat dat niet meer te overbruggen was.

Voor de nummers twee, drie en vier lagen de kansen in de eerste helft van de race niet zo duidelijk. Zij moesten er hard voor knokken. Door de continuïteit van Christiaan Nobel en Jaco Boonen wisten ze Roy van Sambeek en Manuël Wienen halverwege de race van zich af te schudden. Zo werden de onderlinge verschillen in een vroeg stadium van de race al zichtbaar.

Winnaar Tessels bleef bescheiden na zijn oppermachtige optreden. “Dit is de eerste race. Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik heb gewonnen. Maar ik denk dat in de loop van het seizoen de gaten steeds kleiner zullen worden en dat de concurrentie heviger wordt. Ik laat echter niemand zomaar voorbij!”

Christiaan Nobel heeft tijdens deze eerste wedstrijd veel geleerd: “Ik weet nu waar ik mij kan verbeteren. Op rempunten en bochtentechniek. Maar vooral dat ik mijn conditie op een nog hoger niveau moet brengen. Ik heb wel gemerkt dat een race fysiek erg zwaar is. Wayne gaat zo ontzettend hard! Het is heel moeilijk hem bij te houden. Ik moet dus keihard aan de slag om ervoor te zorgen dat het gat tussen hem en mij kleiner wordt. Op 9 april als we voor de tweede wedstrijd weer op Assen rijden, krijg ik een nieuwe kans.”

Jaco Boonen vertelde na afloop: “Ik had niet zo’n beste start. In de eerste bocht lag ik vijfde. Gelukkig kwam ik de derde ronde als derde door. Ik heb nog geprobeerd om aan te klampen bij Nobel, maar het gat was al veel te groot! Toch ben ik niet ontevreden met mijn podiumplaats.”

Klik hier voor de complete uitslag.

Foto: Luc Verbeke

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?