Tiener test Suzuki’s MotoGP-machine

Een zestienjarig meisje mocht op bezoek in de pitbox van het Rizla Suzuki-team en kreeg daar de kans van haar leven aangeboden. Dit meisje, genaamd Elena Myers, was tijdens de Grand Prix van Amerika op bezoek bij het team en terwijl zij op de GSV-R800 zat om hem eens aan te voelen, vroeg het team of zij misschien een test wilde maken op deze GP-machine.

“Dat ik deze mogelijkheid krijg is echt de kans van mijn leven”, zei de tiener die erg enthousiast was over het voorstel. “Ik was nogal overvallen door de vraag, maar rijden in de MotoGP is precies wat ik wil. Ik ben heel erg gemotiveerd om dit te bereiken, wat er ook gebeurt. Toen ik op de motor zat voelde hij heel klein aan, maar het voelde erg goed.”

Elena Myers, die overigens uit Amerika komt, rijdt momenteel in de AMA Supersport-klasse en doet dit niet geheel onverdienstelijk. Zij is namelijk de eerste vrouwelijke coureur in de geschiedenis, die een race won in deze klasse. Myers zal aan het einde van dit seizoen met de GP-motor een test maken op het circuit van Valencia. Dus wie weet rijdt er in 2011 wel een vrouwelijk GP-rijder mee!

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.