Toch einde seizoen Herlings UPDATE

Jeffrey Herlings zal dit jaar niet meer in actie komen, meldt hij op z’n eigen website. De 15-jarige crosser uit Elsendorp viel tijdens de Grand Prix van Tsjechië zijn schouder uit de kom. In eerste instantie leek Herlings alleen de Grand Prix van Brazilië te missen maar na een tweede check up bleek de blessure erger te zijn dan verwacht.

Stefan Everts: “De schade in de schouder is erger dan we op voorhand dachten en er is nog steeds een bloeding. Hij moet geopereerd worden en het is beter voor hem dat hij zich concentreert om weer fit te worden en klaar te zijn voor seizoen 2011. Jeffrey is nog erg jong en heeft dit jaar niets meer te bewijzen. Hij heeft twee GP’s gewonnen en hij heeft laten zien dat hij met de beste rijders ter wereld mee kan. Het is jammer dat hij geblesseerd is geraakt maar helaas is dat motorcross. Zoals alle kampioenen zal hij sterker terug komen dan hiervoor.” 

Herlings: “Ik moet eerst zes weken rust nemen voordat ik geopereerd kan worden. De spieren zijn nog erg gezwollen en dat moet minder worden voordat ik geopereerd kan worden. Na de operatie zal ik twee tot drie maanden revalideren maar dat betekent wel dat ik fit ben voor seizoen 2011. Ik heb dit jaar veel goede wedstrijden gereden en ik heb laten zien dat ik met alle goede rijders mee kan. Ik weet dat er veel van mij wordt verwacht volgend jaar en daarom neem ik nu de tijd om te herstellen om weer helemaal fit te zijn voor de eerste wedstrijden in 2011.”

UPDATE 27-8-2010, 17h16
Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Team is afgelopen woensdag in een ziekenhuis in België succesvol door dokter Claes geopereerd aan zijn schouder. Na staat de rijder uit Elsendorp een revalidatieperiode te wachten van zo’n drie maanden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?