Toch Nederlands team in GP’s

Het nieuwe Nederlandse RW Racing GP is afgereisd naar Estoril om deel te nemen aan de tweede officiële IRTA test. Dit is geen grap, flauw begin van een slechte mop en al helemaal geen onzin. Roelof Waninge (RW) uit Dwingeloo heeft namelijk een nieuw Nederlands Grand Prix team opgericht. Nou ja nieuw, het lijkt in grote lijnen op Molenaar Racing.

Doel van RW Racing GP is om in de komende jaren ruimte voor Nederlands wegracetalent te behouden op het hoogste niveau. Helaas was het financieel niet haalbaar om Jasper Iwema dit jaar een plek in het team te geven. Daarom zal dit seizoen de Spanjaard Luis Salom (nummer 39) voor de Drentse formatie uitkomen. Salom reed vorig seizoen al in het team van Molenaar waar Roelof Waninge jarenlang sponsor was.

Luis Salom: “Ik ben erg blij dat het toch nog goed gaat komen. De laatste weken waren voor mij echt een hel. Als rijder wil je je eigenlijk geen zorgen maken over het team waarvoor je getekend hebt. Mijn dank gaat dan ook uit naar Roelof van wie ik de kans krijg om mijn volledige potentieel te laten zien dit jaar en samen met mijn chefmonteur Hans Spaan en monteurs kan racen. Ook wil ik mijn persoonlijke sponsoren bedanken. Het was voor iedereen een tijd van onzekerheid maar mede ook door hen is dit mogelijk gemaakt.”

Roelof Waninge: “Er moet echt nog wel het een en ander geregeld worden maar ik ben iedereen die vertrouwen heeft uitgesproken in ons erg dankbaar. Zoals Luis al zegt is het een vervelende tijd geweest voor alle betrokken partijen. Ik heb een heel goed gevoel over aankomend seizoen. Hans Spaan, teammanager Marlon Fluit en de monteurs zijn super gemotiveerd en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen. Laat het maar beginnen!”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?