Toni Elias terug naar MotoGP

Hoewel Toni Elias vorig seizoen zevende werd in de MotoGP, kon hij dit seizoen bij geen enkel team in de koningsklasse terecht. De Spanjaard bleef echter wel actief in de Moto2 en kwam daar dit jaar uit voor het Gresini Racing Moto2-team. Toni Elias werd in deze klasse wereldkampioen. Het LCR Honda MotoGP-team is daarom erg geïnteresseerd in een nieuwe samenwerking en gaat deze dan ook met hem aan. Hij zal namelijk volgend seizoen de plaats innemen van Randy de Puniet, die naar alle waarschijnlijkheid zal rijden in het Pramac Ducati-team.

“Ik ben blij om te kunnen bevestigen dat ik terug zal komen naar de MotoGP. Ik ben erg gemotiveerd en ik denk dat we goede resultaten kunnen behalen. Na de laatste race in Valencia zal ik beginnen en ik kijk er enorm naar uit”, aldus Toni Elias. Ook zijn huidige team bevestigt overigens dat Elias na Valencia mag testen met Honda.  

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.