TT Circuit middelpunt discussie

Onlangs schreef het Asser gemeenteraadslid Luc Rengers (PvdA) een column over de geluidsoverlast, die volgens hem wordt veroorzaakt door het Circuit van Drenthe en de TT-Hall. Rengers denkt dat hij aan de hand van onderzoeken een blijvend einde kan maken aan de klachten.

“Wanneer de geluidsgolven van het circuit worden tegengegaan met geluidsgolven in tegengestelde richting, ontstaat er geen kakofonie van geluid, maar het één heft de andere op. Zo moet het mogelijk zijn dat bewoners van de wijk Baggelhuizen niet het motorgeronk of stampende bassen horen, maar een rustgevend geluid van de branding van de zee”, aldus het raadslid.

Geert Veldhuis van de TT Hall reageerde, volgens assen.nu, snel op de column. Hij wilde in het weekeinde van 15 mei een festivalachtig evenement organiseren rondom de Superleague Formule race. Maar helaas, ook dit kan in de ogen van de gemeenteambtenaren geen genade vinden.

“We moeten kunnen aantonen dat we 100 procent zeker geen overlast geven. Op dit moment is dit nog niet mogelijk. Wel over een paar weken, maar daar kunnen wij en de organisator niet op wachten. Opmerkelijk is het feit dat de gemeente wel toestemming geeft de racewagens op vrijdagavond met veel geluid door de binnenstad te laten rijden en de volgende dag het evenement op zaterdagavond onder dezelfde voorwaarden niet toestaat.”

Ook Eric Kant van Digital Attack Events wilde een evenement in de TT-Hall organiseren, maar kreeg het deksel op de neus bij de gemeente. “Wij hebben zelf het initiatief genomen om met geluidsexperts om de tafel te gaan zitten. We willen laten zien dat het tijdens ons feest wel mogelijk is om de geluidshinder veel meer te reduceren dan bij Evolution & MOH het geval was. De geluidsexperts kwamen met een zogenaamde Cardiod opstelling, wat de lage en sublage probleemtonen behoorlijk kan terugbrengen.”

Binnenkort vast en zeker meer over deze materie.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL