TT Circuit van bestuurlijke koppijn naar parel

Nu nog hét hoofdpijnonderwerp voor Asser en Drentse bestuurders. Maar over een jaar of vijftien moet dit gebied de parel van Noord-Nederland zijn, waarin de huidige problemen en tegenstellingen zijn omgebouwd tot louter pluspunten. Vorige week tekende de strijdende partijen rond het TT Circuit van Assen een overeenkomst waarin ze beloven elkaar de komende tien jaar niet meer te zullen bestrijden. Aan die overeenkomst ligt een toekomstvisie ten grondslag.

Een opsomming van alle pijnpunten, alle tegenstrijdige belangen, de aanstaande ontwikkelingen en de doelstellingen voor de toekomst. Niet ongebruikelijk voor de modale overheidsvisie. De Toekomstvisie TT Circuit Assen en omgeving wijkt op één punt van het stereotype beeld af. De samenstellers schetsen een droombeeld.

Ze nemen ons mee naar het jaar 2025 en stellen zich voor hoe de zuidkant van Assen rond het circuit er dan zou kunnen uitzien. Het meest opvallende is een berg. Jawel. Deze heuvel, genaamd De Witterheugte, moet natuurlijk het geluid van het TT Circuit weghouden. Maar kan ook gebruikt worden voor een wildwaterbaan, als scherprechter of voor een sportieve wandeling.

De kans dat we over vijftien jaar de droomschets ook voor de volle honderd procent kunnen beleven, is vrijwel nihil. Maar elementen uit de droom krijgen we zeker te zien.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.