TT op Isle of Man brengt 22 miljoen in het laatje

Het was enkele weken geleden erg druk op het normaal zo rustige eilandje Man. Er wordt elk jaar een onderzoek gedaan naar de mate waarin deze TT goed is voor de economie van het eiland. Ruim dertigduizend mensen kwamen af op de jaarlijks gehouden Tourist Trophy, die op dit kleine eilandje naast Groot-Brittannië verreden wordt, zo bleek uit dit onderzoek. Het gemiddelde bedrag dat per bezoeker werd uitgegeven was ruim 700 euro. De meeste winst werd gemaakt door de veerbootindustrie. De bedrijven die in die markt opereren hebben in totaal bijna 10 miljoen euro verdiend in de hele week.

Niet dat de economie van dit eilandje een financieel hart onder de riem nodig heeft, want er wonen veel rijke mensen. Het eiland van Man, dat niet bij het Verenigd Koninkrijk noch bij de Europese Unie is aangesloten, heeft zijn eigen rechts- en belastingssysteem en wordt gezien als een belastingparadijs. Vele bedrijven schrijven zich qua naam in op dit eiland om de belastingsplicht te kunnen ontlopen. Bijvoorbeeld 's werelds grootste online-pokerbedrijf genaamd ‘PokerStars’ is ingeschreven bij Man’s Kamer van Koophandel. Hierdoor maken zij vele miljarden extra winst, omdat zij geen of weinig belasting hoeven te betalen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.