Tunnel Francorchamps ingestort

Het circuit van Spa-Francorchamps behoort zonder twijfel tot de mooiste omlopen ter wereld. Althans, als je accommodatie niet meerekent. Want bijvoorbeeld de tribunes hebben al jaren de beste tijd gehad. En dat blijkt nu ook voor de tunnel bij Blanchimont zo te zijn. Want deze tunnel is afgelopen weekend ingestort, meldt Het Laatste Nieuws.

Uit een getuigenverklaring wordt afgeleid dat daarbij geen slachtoffers te betreuren zijn. Daarnaast is ook het circuit gelukkig niet beschadigd. De tunnel loopt onder het circuit door, maar het ingestorte deel ligt niet onder de piste.

De komende dagen zal een uitgebreider onderzoek worden gevoerd, ook naar de oorzaak van het incident en de gevolgen voor de activiteiten in Francorchamps. Alle activiteiten die de komende week op het circuit moesten plaatsvinden, gaan niet door.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.