Twee Fogarty Ducati’s te koop

In april gaat Bonhams twee motoren veilen waar Carl Fogarty tijdens het WK Superbike mee heeft gereden. Fogarty heeft vier kampioenstitels in die klasse op zijn naam staan.

Het gaat om de Ducati 888 Corse, waarop hij in 1993 het WK Superbike en de North West 200 won. In 2009 reed Fogarty op de tweede te veilen Ducati, de 916 SPS Fogarty Replica uit 1998. Deze motor werd door Ducati aan de Brit geschonken als dank voor zijn bijdrage aan het succes van Ducati. Beide motoren zijn volledig authentiek uit de fabriek in Bologna.
 
Op dit moment zijn de motoren in het bezit van een Noord Ierse privéverzamelaar. De verwachtte opbrengst voor de 888 Corse ligt tussen de 31.000 en 36.000 euro. Voor de 916 SPS Fogarty Replica zul je ongeveer een bedrag tussen de 25.000 en 30.000 euro moeten neerleggen.
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?