Tweede wereldtitel Cairoli in MX1

Antonio Cairoli heeft zijn wereldtitel in de MX1-klasse geprolongeerd. De 24-jarige Italiaanse motorcrosser, ook al twee keer de beste in de MX2 (2005 en 2007), won zondag in Campo Grande op zijn KTM de Grote Prijs van Brazilië. Door zijn zevende zege van het seizoen werd hij in de WK-stand onbereikbaar voor de concurrentie. Er staan nog twee wedstrijden op het programma. Cairoli profiteerde van de pech waarmee zijn rivaal Clement Desalle te maken kreeg. Hij moest in Brazilië 14 punten meer pakken dan de Belg om voortijdig wereldkampioen te worden. Dat lukte in de eerste manche niet.

De Italiaan David Philippaerts (Yamaha) leidde van start tot finish. Cairoli eindigde als tweede doordat Desalle een paar bochten voor het einde onderuit ging toen hij een rijder met een ronde achterstand probeerde te ontwijken. Hij werd nog wel derde. In de tweede heat leek Desalle Cairoli opnieuw voor te zullen blijven, maar ditmaal maakten mechanische problemen een einde aan die illusie van de Suzuki-rijder. De Italiaan reed onbedreigd naar de winst en de wereldtitel, zijn Belgische concurrent viel uit en eindigde in het dagklassement slechts als negende.

Ken Roczen (Suzuki) maakte in de MX2 iets van zijn achterstand op de Franse WK-leider Marvin Musquin goed. De Duitser won beide heats, goed voor 50 punten. Musquin bleef echter tot twee keer toe in zijn spoor. Hij heeft nog altijd een veilige marge van 72 punten. Het Nederlandse talent Jeffrey Herlings ontbrak door een schouderblessure. De jonge Brabander komt dit seizoen niet meer in actie, maar bezet nog wel de vierde plaats in het algemeen klassement.

Bron: ANP
Foto: KTM / R. Archer

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?