Van de Boomen Europees kampioen

Het Nederlandse zijspan duo Jarno van de Boomen en Henry van de Wiel prolongeren de Europese titel zijspan. Afgelopen weekend werd de laatste wedstrijd verreden in Oss. Het team Ton van Keulen en Marcel van Wanroij eindigde op een knappe tweede plaats in het kampioenschap.

De Nederlandse deelnemers aan het Europees kampioenschap in de zijspan klasse zijn bijzonder succesvol. In de eindstand eindigde maar liefst vier Nederlandse koppels bij de laatste vijf.  Het Nederlandse duo Van de Boomen en Van de Wiel reden zeer sterk, zij wonnen vier van de vijf wedstrijden van het kampioenschap en 9 van de 14 verreden manches.

Een mooie slotwedstrijd was er voor Ton van Keulen en Marcel van Wanrooij, zij wonnen de laatste manche van de Nederlandse EK wedstrijd in Oss, waardoor ze het Zwitserse duo Koch en Strauss passeerde en hun tweede plaats in het kampioenschap veilig stelden.

Uitslagen dagklassement Oss
1. Van de Boomen / Van de Wiel
2. Van Keulen / Van Wanrooij
3. De Laat / Voets
4. Kops / Van de Lagemaat
7. Van der Venne / Van der Venne
9. Heurkens / Van Gennip
15. Van Berlo / Van der Putten

Uitslagen eindstand Europees Kampioenschap zijspan
1. Van de Boomen / Van de Wiel
2. Van Keulen / Van Wanrooij
3. Koch / Strauss
4. Kops / Van de Lagemaat
5. De Laat / Voets
14. Van Berlo / Van der Putten
18. Van der Venne / Van der Venne

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.