Van den Goorbergh in buggy

Een restje voorhoofdsholteontsteking is het enige dat Jurgen van den Goorbergh nog hoofdpijn geeft. Hij en zijn teammaat Kees Koolen kwamen probleemloos door de technische en administratieve keuringen voor de start van de Dakar Rally. Voor Van den Goorbergh en Koolen betekent de Dakar Rally van 2011 een nieuw avontuur. Met hun eigen team GoKoBra, met de buggy’s die ze zelf ontwierpen en bouwden staan ze te popelen om van start te gaan. Koolen reed net als Van den Goorbergh in 2009 de Dakar Rally op de motor uit. Hij wilde de uitdaging aangaan om het met een eenpersoonsautootje te proberen. De buggy is voorzien van een blok uit een motorfiets. Van den Goorbergh en Koolen gaan ervan uit dat ze beiden op 16 januari nog een keer op het podium staan in Buenos Aires.

Jurgen: “Ik wil elke dag een resultaat neerzetten. Ik doe niet mee om het meedoen. Met deze buggy moet ook zeker een goed resultaat mogelijk zijn. Er kan eens een mindere dag tussen zitten, dat heb je altijd. Als het op de eindstreep maar goed is.’’ Voor Koolen telt het resultaat minder. Hij wil gewoon aankomen, maar liever niet als laatste natuurlijk. “Voor mij is het echt een uitje. Ik heb een heel drukke baan, ben altijd op reis. De Dakar Rally maakt mijn hoofd leeg. Ik kom helemaal ‘gereset’ terug, doordat ik twee weken aan een stuk maar met één ding bezig ben: aankomen.’’

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.