Van den Goorbergh ziet verval motorsport

Een verrassing wil Jurgen van den Goorbergh het opdoeken van het enige Grand Prix-team dat Nederland had niet noemen. Daarvoor waren de financiële problemen bij zijn voormalige werkgever te groot. Een zoveelste klap is het wel, vindt de Bredanaar. Het verdwijnen van Molenaar Racing is volgens Jurgen van den Goorbergh een zwarte dag voor de sport.

“Erg slecht nieuws. Nederland drijft steeds verder af in de motorsport. Talenten zoals Jasper Iwema zijn er wel, maar de omstandigheden om door te breken worden moeilijker”, constateert Van den Goorbergh. “Misschien missen we de echte motorsportcultuur in Nederland. Jongens uit Amerika, Australië en Japan hebben er alles voor over om in Europa te slagen. Leren bijvoorbeeld hun talen. Wij hebben dat minder. Dat het enige Nederlandse team het loodje moet leggen, past in de ingezette neerwaartse spiraal.”

“Het is zeker geen verwijt, maar het team was nooit echt vernieuwend bezig. Het was een vaste kern met onder meer Hans Spaan (de technische baas, red.) teameigenaar Molenaar en veelal dezelfde sponsors en vrienden die het team omringden. Het is jammer dat ze ophouden te bestaan, maar als een echte verrassing komt het nieuws natuurlijk niet. Daarvoor waren de financiële problemen te groot.”

Foto: ANP
Bron: BN De Stem

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.