Van der Kooy opnieuw uitgevallen

Het is haast niet te geloven maar Jaap van der Kooy is opnieuw uitgevallen in Le Dakar. Van de zeventien deelnames wist de Nederlander slechts één keer aan de finish te komen. Dit keer zorgde remproblemen ervoor dat Van der Kooy moest opgeven.

De Nederlander reed op de verbindingsroute toen hij in een scherpe bocht opeens geen rem meer had. Hij schoot van de weg af en recht op het dak van een huis dat op gelijke hoogte van de weg lag. Van der Kooy schrok, gooide zijn stuur om en viel zo’n vijf meter naar beneden. Zelf had de pechvogel gelukkig niets maar zonder werkende achterrem bleek het al snel ondoenlijk te zijn om de etappe te kunnen rijden.

Van der Kooy kwam in de korte tijd dat hij het geprobeerd heeft minstens vijf keer ten val. Uiteindelijk heeft hij er voor gekozen om via de assistentieroute door te rijden naar het volgende bivak. Zwaar teleurgesteld is hij daar veilig aangekomen. Van der Kooy kennende staat hij volgend jaar ´gewoon´ opnieuw aan de start.

Foto: DakarPress Team.nl

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.